Tom Seinstra

Verhaal van mijn stage

01

Tom Seinstra

Tom Seinstra

“Vanaf het eerste contact was ik onder de indruk van the DISTRIKT. In tegenstelling tot heel veel andere bedrijven kreeg ik vrijwel onmiddellijk reactie op mijn sollicitatie en een uitnodiging om op gesprek te komen.

Pand the DISTRIKT

Ik werd door Kelly zeer vriendelijk verwelkomd in het prachtige kantoor van the DISTRIKT. Buiten een statige historische gevel, binnen een super modern, hip en gezellig kantoor.

Na een zeer positief gesprek was het even afwachten op de reactie web development specialist Sam. Ook hij was zeer positief en na een tweede productieve ontmoeting stond er al een concept voor een stageopdracht klaar: ik zou een opzet gaan ontwerpen voor een klantendashboard, dat echt ingezet zou gaan worden.

02

In de weken die daarop volgde kon ik lekker aan de slag, deels met mijn eigen stageopdracht en deels met allerlei leuke werkzaamheden waar ik bij betrokken werd: van het ontwerpen van visuals voor social media, tot het ontwerpen van een compleet nieuwe website voor een klant. Iedere week werd gezellig afgesloten met een vrijdagmiddagborrel, en soms zelfs een lekker hapje eten bij de Downtown Gourmet Market, of zelfs met een heuse kookworkshop.

03

Tom Seinstra

Op vrijdag 1 september begon ik mijn stage, precies op tijd voor de eerste vrijdagmiddagborrel. Vanaf het begin werd ik open ontvangen door het team en voelde ik mij een volwaardig onderdeel ervan. Geen koffiezetter of printer bediende, maar gewoon een deel van het team. Mijn prachtige portretfoto’s werden zelfs bijna meteen toegevoegd aan het teamoverzicht op de vernieuwde website.

 

Hieruit bleek wel dat the DISTRIKT een team had van goede eters die wel van lekker eten hielden. Daar wilde ik niet voor onderdoen, dus bracht ik ook af en toe wat lekkers mee van mijn bijbaantje bij Starbucks. Verder gebruikte ik de lunch, om mijn positie als goede eter binnen het team stevig weg te zetten, met goedgevulde wraps of kliekjes van de avond ervoor.

Na een super leuke, leerzame stageperiode zit het er weer op, met een mooi onderzoek en dashboard als resultaat. Met vernieuwde passie en drive ga ik terug naar de opleiding om mijn laatste jaar af te ronden, wetend wat voor fantastisch leuk werk er voor mij in het verschiet kan liggen.”