Werken bij The DISTRIKT

Spill the juice

met Laura

Een regelaar in hart en nieren die zegt waar het op staat. Laura is praktisch ingesteld, komt af en toe lekker sarcastisch uit de hoek en houdt van gezelligheid. Hier op kantoor loopt ze dan ook regelmatig bij iedereen binnen, gewoon om even bij te praten. Wie is deze kletskous die alles voor je regelt? En wat doet ze bij The DISTRIKT? We vroegen haar het hemd van het lijf.

2 truths
and a lie
  • Haar favoriete collega is kantoorhond Wim
  • Heeft meer dan 100 verschillende series op Netflix gezien
  • Liep ooit een blauw oog op tijdens een badmintonwedstrijd
First things first

“Hoi, ik ben Laura, campaign lead en SEO specialist. Ik werk hier alweer 2,5 jaar. Het leuke aan mijn baan? Dat het twee functies in één zijn. De ene dag ben ik druk met projectmanagement en schakel ik veel met klanten. De andere dag werk ik rustig aan een analyse of SEO tekst. Die afwisseling vind ik fijn.”

Guess what?!

5 feitjes
over Laura

  • Gaat minimaal 10x per jaar naar een concert
  • Legt op kantoor regelmatig de badmintonregels uit
  • Haar lievelingskaas is roodschimmelkaas
  • Begint een geitenboerderij als ze ooit de loterij wint
  • Gaat volgend jaar als supporter naar de Olympische spelen in Parijs

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“Een typische werkdag? Die bestaat voor mij niet. Al begint elke ochtend wel hetzelfde: met een volle mailbox. Klanten sturen vaak ’s avonds nog een mailtje, dus in de ochtend beantwoord ik die. Vandaag heb ik na het beantwoorden van mijn mails aan een rapportage gewerkt. En nu is het alweer lunchtijd. Vanmiddag presenteer ik een zoekwoordenonderzoek aan een nieuwe klant. Samen met Kelly en Sander bespreek ik de meeting vervolgens na en bepalen we wat de volgende stappen zijn. En morgen? Dan werk ik een dagje thuis en heb ik alle tijd om een paar SEO teksten uit te werken.”

Waar ben je het meest trots op in je werk?

“Ik ben trots op mijn praktische instelling, want die brengt me ver. Ook in mijn rol als projectmanager komt die eigenschap me goed van pas. Verder ben ik trots op mijn kennis van SEO.  Vooral wanneer ik die kennis om kan zetten in een pragmatisch plan voor een nieuwe website. Bij lastige SEO vraagstukken weten collega’s mij ook altijd te vinden. Dat is toch een compliment.”

Hoe komt het dat jij als kaaskenner bekendstaat bij The DISTRIKT?

“Het is hier algemeen bekend dat ik een kaasliefhebber ben. In coronatijd ging ik vaak thuis samen met een vriendin borrelen. Van tevoren snel nog even langs de Jumbo om iets lekkers te halen. Nou, dan kwam ik dus met het halve kaasassortiment terug. Een borrelavond is gewoon niet compleet zonder kaasplankje. Over het algemeen geldt: hoe erger de kaas stinkt, hoe beter die is. Al hou ik stiekem ook van bugels met spuitkaas. Oh trouwens, ik heb hier ook nog Babybel in de koelkast liggen. Eentje hebben?”

Hie ziet jouw ideale zaterdag eruit?

“Dan slaap ik lekker uit. Behalve als er competitiewedstrijd is, daarvoor kom ik dan wel weer vroeg mijn bed uit. Overdag doe ik rustig aan: een rondje lopen met mijn hond en op de bank een serietje kijken. Zo heb ik alle energie om ’s avonds uitgebreid uit eten te gaan, gezellig drankjes te doen óf om naar een concert te gaan. Alternatief, indie rock; met een Britse band op het podium ben ik snel gelukkig.”

Dit zeggen collega's over Laura

Joost: “Laura is een fijne, hardwerkende collega. Ze is een kei in dingen regelen en weet van aanpakken. Oja, en ze heeft ook nog eens een goede muzieksmaak. Ook belangrijk!”
Sander: “No nonsense en to the point, dat is Laura in een notendop. Heb je een vraag? Stel hem aan Laura en je hebt binnen twee seconden een helder en concreet antwoord.”
Roan: “Laura is een echte doorzetter. Als ze ergens voor gaat, dan doet ze dat voor de volle 100%. Onze klanten mogen blij zijn met haar. En wijzelf trouwens ook.”

Benieuwd naar Laura’s leugen? Dat ze de 100 series op Netflix bij lange na niet aantikt. Ze kijkt namelijk drie series keer op keer opnieuw. Momenteel staat The Office op het programma – voor de 16e keer. Tja, blijft leuk hè?

Pssssttt…
Kelly

Wil jij ook zo’n leuke baan?

Neem dan een kijkje bij onze vacatures en solliciteer meteen. Dan drinken we binnenkort een kopje koffie (of thee wat je wilt).

Kom maar door!