Werken bij The DISTRIKT

Spill the juice

met Tom

Hij denkt in mogelijkheden, houdt zaken graag luchtig met humor en introduceerde de melkopschuimer op kantoor (hoe we ooit zonder hebben gekund blijft een raadsel). Tom is web development specialist, ook wel de alleskunner van The DISTRIKT genoemd. Hoe zijn werkdagen eruitzien en waar hij zich in zijn vrije tijd mee bezighoudt lees je vandaag. Scrollen maar!

2 truths
and a lie
  • Start de dag het liefst met koffie in bed
  • Heeft een hekel aan kerst
  • Ziet zichzelf later wel een B&B runnen
Even voorstellen

“Hallo! Ik ben Tom, web development specialist. In 2017 liep ik stage bij The DISTRIKT. Dat beviel zo goed, dat ik ben blijven plakken. Inmiddels werk ik hier alweer drie jaar fulltime. Wat ik fijn vind aan mijn functie? De veelzijdigheid. De uitdaging. Maar vooral dat we met ons team ideeën over websites werkelijkheid maken. Van een vage vraag tot aan een reëel concept.”

Guess what?!

5 feitjes
over Tom

  • Bij hem thuis is het een echte beestenboel met één hond, vier katten en zes konijnen
  • In zijn Spotify-lijst staan meerdere nummers met kalmerende muziek voor honden
  • Woonde tot zijn 10e in Engeland
  • Vindt een dikke boterham met alleen boter even lekker als een belegd broodje
  • Wilde vroeger dierenarts worden, maar kan niet tegen bloed

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“Die begint bij het koffiezetapparaat. Stipt om half 9 sta ik klaar om een cappuccinootje te maken. Tijdens de dagopstart spreken we de lopende werkzaamheden door. Daarna volgen de “focusuurtjes”, waarin we ongestoord aan grote projecten werken. Een nieuwe website, bijvoorbeeld. Dan komt mijn favoriete moment van de dag: de lunch! De middag is gereserveerd voor kortere taken: vragen van collega’s beantwoorden tijdens het inloopuurtje, technische issues oplossen of een nieuwe module voor een website bouwen. Natuurlijk afgewisseld met de broodnodige kopjes koffie.”

Wat heb je geleerd bij The DISTRIKT?

“Tijdens mijn opleiding leerde ik vooral websites bouwen. Maar het toepassen ervan? En wat een goede website oplevert voor bedrijven? Dat heb ik hier geleerd. We werken met een divers team aan uiteenlopende projecten. Daardoor schakel je automatisch veel met elkaar en leer je steeds meer facetten van online marketing kennen. Ook niet te vergeten: ik heb hier geleerd om vlamtosti’s en samuraisaus te eten. Ik ben eigenlijk niet zo van pittig eten, maar bij The DISTRIKT kom je er gewoon niet onderuit.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

“Ik ben echt een gezelligheidsdier. In mijn vrije tijd ben ik dan ook het liefst bij vrienden of familie. Bij iemand thuis borrelen, de stad in, naar het tuincentrum, uit eten… noem het maar op. Als ik lekker op pad kan met een club leuke mensen, dan is mijn dag goed.”

Aan welk tv-programma zou je wel mee willen doen?

“De Verraders lijkt me wel wat. Of ik er goed in zou zijn weet ik niet, maar ik zou het wel héél tof vinden. Je wordt volledig in het spel gezogen. Je slaapt in een kasteel, speelt elke dag challenges en ondertussen moet je uitvogelen wie de verraders zijn. Of je probeert zelf niet ontdekt te worden, natuurlijk. Je doet ervaringen op en maakt herinneringen die je nooit meer vergeet. Dus, waar kan ik me aanmelden?”

Joost heeft ook nog iets te zeggen over Tom

“Tom is een ontzettend slimme gast die altijd naar oplossingen zoekt. Hij maakt als Capputein Tom de lekkerste cappuccino’s en schudt flauwe grappen uit z’n mouw alsof het niks is. Bij ons vliegt de development-humor je om de oren. Nou ja…. development-humor. Eigenlijk is het gewoon Toms humor, die ik heb overgenomen. Dat krijg je ervan, als je de hele dag samen in één ruimte werkt.”

Joost | The DISTRIKT

Heb jij Toms leugen kunnen ontdekken? Wie hem een beetje kent, haalt hem er zo uit. Tom is namelijk dól op kerst. De kerstboom – met zo’n 3000 lampjes – staat meestal al rond half oktober. En dan is er ook nog een  speciale kerstboom voor op de slaapkamer. Less is more? Met kerst geldt: hoe meer, hoe beter!

Pssssttt…
Kelly

Wil jij ook zo’n leuke baan?

Neem dan een kijkje bij onze vacatures en solliciteer meteen. Dan drinken we binnenkort een kopje koffie (of thee wat je wilt).

Kom maar door!