Werken bij The DISTRIKT

Spill the juice

Met Wim

Is dol op kaas en koekjes. Heeft verkering met Stevie. Is liever lui dan moe. Heeft een kast vol met sjaaltjes en draagt ze vol trots. Uurtje grazen in het weiland? Daar draait hij zijn poot niet voor om. Dat kan er maar eentje zijn… Onze kantoorhond Wim! Hoe ziet zijn werkdag eruit? En wat vindt hij het leukste aan zijn werk? We vroegen Wim het hemd van het lijf.

Guess what?!

5 feitjes
over Wim

  • Slaapt het liefst de hele dag
  • Poseert beter op foto’s dan Doutzen Kroes
  • Blaft en gromt altijd naar de postbezorger
  • Gaat één keer in de paar weken naar een hondenhotel
  • Heeft meer dan 4.000 volgers op Instagram
Even voorstellen

“Woef, ik ben Wim. Professioneel knuffelaar bij The DISTRIKT. Het leukste aan mijn job? De vrijheid om mijn eigen dag in te delen. De ene dag doe ik een A/B test met verschillende hondenkoekjes, de volgende dag sleep ik een felbegeerde lead binnen. Als klanten mij zien, zijn ze direct verkocht. Het zijn de looks denk ik.”

Zeg eens, Wim. Hoe ben jij in dienst gekomen bij The DISTRIKT?

“Nou, dat is wel een bijzonder verhaal. Ik woonde nog bij mijn biologische ouders en wist niet goed welke kant ik op wilde met mijn leven. Veel van mijn vrienden gingen de kinderopvang of huishouding in. Eentje ging zelfs bij de politie. Dat zag ik allemaal niet zitten. Toen ontmoette ik Kim bij een netwerkborrel. Die bood mij een woonplaats aan en ik had dezelfde dag nog een sollicitatiegesprek. De week erna kon ik meteen starten in een junior functie. Maar eigenlijk werd het al snel duidelijk dat ik veel meer in mijn mars had. Zo kan ik heel netjes blijven zitten en een high five geven. Ik wil niet opscheppen hoor, maar dat kan ik met mijn linker- én rechterpoot. En zelfs allebei tegelijk.”

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

“Mijn dag begint met een rondje kantoor. Ik trippel langs alle collega’s en geef ze de mogelijkheid om mij even te kroelen. Ik begin altijd bij Manon. Als zij er niet is, dan ben ik ook vaak pleite. Sst, niet tegen mijn vriendin Stevie zeggen hoor, maar stiekem ben ik een beetje verliefd op Manon. Na het dagelijkse begroetingsrondje ga ik wat brokjes eten en is het de hoogste tijd voor een schoonheidsslaapje. Dat doe ik het liefste op de bank. Als ik ontwaak ga ik even de benen strekken om mijn creatieve brein aan te wakkeren. Meestal met Kim, maar soms gaat Kelly of Roan ook mee. Zolang ik mag zwemmen vind ik het best. De rest van de dag werk ik aan uiteenlopende taken. Zo verbeter ik de onderlinge communicatie, bevorder ik de arbeidsproductiviteit en heb ik een positief effect op de sfeer op kantoor.”

Wat is het leukste project waar je momenteel aan werkt?

“Ik ben projectmanager van een nieuw project dat we hebben opgezet: stressvermindering op het werk. En ik kan je vertellen: daar heb ik mijn poten vol aan. Eén van de onderdelen is meer beweging onder collega’s stimuleren. Zo laat ik iedereen af en toe een balletje gooien of vraag ik ze om wat kaas voor me te pakken uit de koelkast. Iedereen tevreden.

Iets anders waar ik het heel druk mee heb, is bezoek ontvangen. Als de bel gaat spring ik meteen op om klanten warm te ontvangen. Ik begeleid ze naar de vergaderruimte terwijl één van mijn collega’s iets te drinken pakt. En een koekje voor mij, natuurlijk.”

Hoe vind je de balans tussen werk en privé?

“Over het algemeen zit dat wel goed. Ik vind het wel een beetje vervelend dat mijn baas elke dag met mij mee naar huis gaat. Alleen heb ik nog niet het juiste moment gevonden om te zeggen dat ik dit ongemakkelijk vind… Ach, ik neem het maar voor lief. Want ik krijg wel echt waardering voor mijn werk. Elke maand krijg ik een flinke zak brokken mee naar huis. Laatst is me ook een leaseauto aangeboden, maar dat eindigde in het verkeerde soort brokken. Over het aantal vakantiedagen ben ik ook wel tevreden. Eén keer per jaar neem ik al mijn vakantiedagen op en vertrek ik naar Marbella. Hard werken vraagt immers om hard ontspannen. Al met al geef ik werken bij The DISTRIKT een 1,4. Dat is een 10 in mensencijfers.”

2 truths
and a lie
  • Valt soms in slaap tijdens de dagopstart
  • Heeft wel eens een drol gelegd in het development hok
  • Eet liever een gekookt dan een gebakken ei

Kim heeft ook nog iets te zeggen over Wim...

“Ik heb Wim op jonge leeftijd een baan aangeboden bij The DISTRIKT. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Hij is echt uitgegroeid tot professional in zijn vak. Zo maakt hij tegenwoordig ook een groot deel uit van de sollicitatieprocedure. Mensen worden alleen aangenomen als Wim ze goedkeurt. Het leukste aan Wim? Alles.”

Enne, denk jij dat Wim wel eens een drol heeft gelegd in het development hok? Dan heb je ’t mooi mis. Dat zou Wim namelijk nóóit doen. Wel in de rest van het kantoor trouwens. Als puppy dan hè.

Pssssttt…
Kelly

Word jij de nieuwe collega van Wim?

Neem een kijkje bij onze vacatures en solliciteer meteen. Dan drinken we binnenkort een kopje koffie (of thee wat je wilt).

Kom maar door!